Evenals voorgaande jaren voert Cantiago op vrijdagavond 23 december in de Jacobikerk een ‘Festival of Lessons and Carols’ uit. Volgens de Engelse traditie wordt het verhaal van de val van de mensheid, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld via negen korte Bijbellezingen. De gebeden en lezingen worden dit jaar in het Engels gehouden. De woorden worden afge-wisseld met koormuziek van o.a. Thomas Tallis (O nata lux), Pales-trina (Dies sanctificatus) en John Rutter (All Bells in Paradise). Daarnaast kunt u meezingen met de bekende Christmas carols. De instrumentale begeleiding is in handen van Jacobi-organist Gerrit Christiaan de Gier, die ook enkele solostukken speelt. Het geheel staat onder leiding van dirigent Herman Mussche. De avond begint om 20.15 uur, de deuren van de kerk gaan om 19.45 uur open. De toegang is vrij; bij de uitgang wordt een gift gevraagd om de gemaakte kosten te dekken. Heel hartelijk welkom!

Cantiago
De naam Cantiago is gekozen omdat we een koor vormen dat bij de Jacobikerk hoort. Ze verwijst naar het
Latijnse woord voor zingen (cantare) en naar Santiago de Compostella. Het symbool van de bedevaart naar deze Spaanse stad is de Sint-Jacobsschelp. Deze schelp dankt zijn naam aan de apostel Jacobus, wiens graf zich naar men zegt in Santiago bevindt en naar wie ook de Jacobikerk genoemd is.

Cantiago is een jong en enthousiast koor met ongeveer 25 zangers, verbonden aan de Jacobikerk. Het koor staat onder leiding van Herman Mussche, werkzaam als dirigent en organist. Meer informatie over hem vindt u op zijn website (www.hermanmussche.nl).

Muziek
Cantiago zingt religieus getinte klassieke muziek. We zingen stukken van uiteenlopende componisten en tijdperken; zowel oude muziek uit de 15e en 16e eeuw tot hedendaagse werken. Zo hebben we in het afgelopen seizoen Scandinavische werken uitgevoerd van o.a. Vasks, Nystedt, Gjeilo en Pederson, maar ook Duitse Romantische werken van Brahms, Mendelssohn, Bruckner en Rheinberger. Rond kerst voeren we regelmatig werken uit de Engelse koortraditie uit. Componisten zoals Rutter, Stanford en Britten passeren dan de revue.

Cantiago geeft gemiddeld 3 keer per jaar een concert en verleent daarnaast regelmatig haar medewerking aan de diensten in de Jacobikerk.

Repeties
Wanneer:  elke woensdag