cantiago-brahmsVrijdag 28 en zaterdag 29 oktober voeren Cantiago en het Veenendaals Kamerkoor o.l.v. Herman Mussche Ein deutsches Requiem van Brahms uit. Het Requiem is eerst en vooral een boodschap van troost. Brahms gebruikt namelijk niet de traditionele requiemteksten (waarin het er soms heftig aan toegaat), maar kiest voor Bijbelteksten die hij passend en voor iedereen te begrijpen vindt. Het koor bestaat uit ongeveer vijftig zangers. De solistische delen worden gezongen door professionele zangers, te weten Titia van Heyst (sopraan) en René Perler (bas-bariton). Kamerorkest Concerto Limes, een door Herman Mussche gevormd ensemble van professionele musici, neemt de orkestrale begeleiding voor zijn rekening. Het wordt prachtig, dus wees welkom!

Wanneer en waar:
– vrijdag 28 oktober – Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171, Utrecht
– zaterdag 29 oktober – Wijkkerk Aller Erf Veenendaal, Ronde Erf 86
Hoe laat: beide concerten: 20.15 uur
Bijzonderheden: toegang: € 22 (voorverkoop € 20) / € 15 (student/CJP)

Koor Cantiago: www.cantiago.nl