Kindernevendienst-kijkt-toe Kinderen horen helemaal bij de gemeente, daarom kun je ze gerust meenemen naar de kerkdienst. Er worden voor de kinderen tijdens de dienst verschillende activiteiten georganiseerd.

Oppas
Tijdens de morgendiensten is er oppas voor de kleinsten. De oppas vindt plaats in de zalen links bij binnenkomst in de kerk. Er zijn twee verschillende groepen: een baby- en dreumesgroep en een peutergroep.

 

Met de baby’s en dreumesen spelen we. En als ze willen slapen, eten of een fles nodig hebben, dan kan dat.
Met de peutergroep behandelen we verschillende Bijbelverhalen met de methode Kerk op schoot. En verder knutselen en spelen we met de peuters.

De oppassers zijn op tijd aanwezig om alles klaar te zetten en jou en je kindje(s) op te vangen. Als je vragen hebt, kan je bij de oppassers terecht. Breng je je kinderen regelmatig naar de crèche, dan verwachten we dat je (indien mogelijk) ook meedraait in het oppasrooster.

Kindernevendienst
Tijdens de zondagmorgendienst is er voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 van de basisschool kindernevendienst. Naast de kinderen uit de gemeente zijn ook vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en gastkinderen van harte welkom. De kinderen verlaten de eredienst na een kindermoment met de dominee voor in de kerk.

Tijdens de kindernevendienst zingen en bidden we met elkaar, luisteren we naar een Bijbelverhaal en is er tijd voor een creatieve verwerking. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de dienst en nemen zij weer plaats bij hun ouders in de kerk. Ook tijdens de schoolvakanties is er kindernevendienst (tijdens de zomervakantie worden groepen soms samengevoegd, de aangepaste indeling wordt dan afgekondigd tijdens het kindermoment). De kindernevendienst wordt gegeven in 4 groepen: groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Elke groep gaat naar zijn eigen ruimte voor of achterin de kerk.

Voor de oudste groep (groep 5 tot en met 8 van de basisschool) is er niet elke zondag kindernevendienst. De kinderen van groep 5 en 6 blijven één keer per maand in de dienst, de kinderen uit groep 7 en 8 twee keer per maand.
Eén keer per maand, als alle kinderen van groep 5 tot en met 8 in de dienst zijn, wordt er in de dienst extra
aandacht besteed aan de kinderen. Dit kan op verschillende manieren: meehelpen met de schriftlezing of
de collecte, speciale aandacht voor hen in de preek of door middel van een kerkboekje met vragen en opdrachten.

Contactpersonen
Oppas: Mirjam Vos-de Soet (mirjamdesoet@gmail.com) en Annelien Ouwerkerk (lientjeouwerkerk@gmail.com)
Kindernevendienst groep 1-4: Marijke Floris-Hoekert (marijkehoekert@hotmail.com)
Kindernevendienst groep 5-8: Inge van Hierden (ingevanhierden@gmail.com)