Moldava 1Moldava nad Bodvou (Szepsi) in Slowakije
Sinds meer dan twintig jaar bestaat er een gemeentecontact tussen de Hongaarse gereformeerde kerk in Moldava nad Bodvou (Szepsi) in Slowakije en de Jacobikerk. Was dit contact aanvankelijk meer op praktische hulp en ondersteuning gericht, nu wil de Moldavacommissie de focus meer leggen op de inhoud. Hoe zijn we gemeente van Christus in Utrecht en hoe is onze zustergemeente dit in haar context in Slowakije, die op veel punten volstrekt tegenovergesteld is? Wederzijdse bezoeken zijn een middel om elkaar hierop te bevragen en elkaar beter te leren kennen. Al weer enkele jaren geleden heeft predikant Gabor Lajos een bezoek gebracht aan Utrecht. Het komende seizoen zijn wij weer aan de beurt om een tegenbezoek brengen. Heeft u vragen over dit gemeentecontact, wilt u een keer mee op zo’n gemeentereis of komt u misschien zelf in de buurt van Szepsi en wilt u een bezoek brengen aan de gemeente?

Roland Jansen