jacobi_ramenDe Jacobikerk is een zeer ruime, strakke, lichte kerk. De hoge ramen aan drie zijden van de kerk zorgen voor een natuurlijke lichtinval.
Daarnaast is in 2012 de gehele verlichting in de kerk aangepast en wordt er op elk moment van de dag de juiste lichtintensiteit geboden. Dat maakt de kerk een perfecte locatie voor doordeweekse exposities en tentoonstellingen.

De royale zijbeuken langs de noordzijde en de zuidzijde van het middenschip zijn zeven meter breed en resp. circa 40 m en 20m lang en perfect geschikt als expositieruimte. In de drie koren aan de oostzijde is ook ruimte voor exposities.

Wilt u een (kunst)werk onthullen in een plenaire setting? In het voorschip van de kerk is ruimte voor het onthullen of plaatsen van (kunst)werken. Er zijn dan nog circa 400 – 600 zitplaatsen beschikbaar.

We beschikken over een vaste cateraar en in overleg is elke vorm van catering te organiseren