De sfeervolle Jacobikerk is ook te huur voor uitvaart- of herdenkingsdiensten.
Binnen ademt de ruime, lichte kerk sfeer en rust uit door de dikke pilaren, de hoge bogen, de authentieke koperen koorhekken en de brandende kroonluchters.

Het noorderkoor is ingericht voor een intieme ceremonie tot circa 40 personen. Verwacht u meer gasten? In het dwarsschip en voorin de kerk is voldoende zitruimte voor 250 gasten. De hele kerk biedt ruimte voor 600 tot maximaal 800 gasten.

Na de ceremonie kan in de zijbeuken van de kerk een receptie met uitgebreide catering verzorgd worden. We beschikken over een vaste cateraar en in overleg is elke vorm van catering te organiseren.

Wenst u een kerkelijke uitvaartdienst? Het is mogelijk om in de Jacobikerk een protestant christelijke uitvaartdienst te organiseren met medewerking van uw eigen (wijk-)predikant en ouderlingen.

Voor begeleiding op het Garrels/Meere -orgel (hoofdorgel) of het Hess-kabinetorgel kan worden gezorgd.