KooruitvoeringElk jaar vinden er vele uitvoeringen van diverse (klassieke) concerten, koren en muzikale optredens plaats in de Jacobikerk.
Concerten en muzikale optredens die gebruik maken van beperkte versterking zijn hier van harte welkom.

De goede bereikbaarheid van de kerk, de uitzonderlijke akoestiek, de warme verlichting en de 600 tot maximaal 800 zitplaatsen maken de Jacobikerk een zeer geliefde locatie voor concerten. Hoogtepunten zijn de jaarlijkse uitvoering van de Mattheus Passion en het festival Oude Muziek. Ook zijn wij er trots op dat het USKO en het Groot Omroepkoor de Jacobikerk kiezen als locatie om op te treden.

De ruimte voor het hoofdkoor is bij uitstek geschikt om een podium te plaatsen, maar ook in de zijbeuken kan worden opgetreden.

In overleg met de vaste organist is het is mogelijk om het Garrels/Meere-orgel of het Hess-kabinet- orgel te betrekken bij concerten of optredens.