In het kader van de Utrechtse Orgelzomer organiseert de Commissie Jacobiconcerten in augustus een serie van 4 concerten in de Jacobikerk. Alle concerten zijn op zaterdagavond.

Hayo Boerema, organist van de Rotterdamse Laurenserk, opent de serie op 5 augustus met een programma rondom liederen van Maarten Luther.

Op 12 augustus is het de beurt aan Geerten Liefting, organist van de Bonaventurakerk in Woerden. Geerten zal op alle drie de orgels van de Jacobikerk improviseren.

Onze eigen Jacobi-organist Gerrit Christiaan de Gier verzorgt de laatste twee concerten. Op 19 augustus geeft hij zijn inmiddels traditionele Bach-concert.

Het slotconcert op 26 augustus staat in het teken van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, van wie dit jaar het 125e respectievelijk 100e geboortejaar herdacht wordt. Aan dit concert wordt meegewerkt door Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets.

Alle concerten beginnen om 20.00 uur. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte (richtbedrag 5 euro per bezoeker).

Meer informatie: jacobiconcerten.nl