Mooi hè, de Jacobikerk? Wist u trouwens dat Christus hoog in het koor op de regenboog troont? Of dat we één van de oudste zonnewijzers in Europa bezitten? Dat het koorhek uit België komt? Of dat Aleyt Pontiaans tientallen jaren in de kluis in het zuiderschip heeft gewoond? Wellicht is dit voor u al een verrassing, maar dat is het zeker voor de honderden mensen die in de zomer de Jacobikerk binnenlopen. Nu is het alleen wel zo dat er gidsen nodig zijn die hen dit vertellen. Iets voor u?

In de zomermaanden (juli t/m begin september) voorzien vrijwilligers van Kerken Kijken Utrecht in de meeste binnenstadskerken bezoekers, indien gewenst, van tekst en uitleg. Sommige kerken zijn ook op zondag tussen de diensten geopend. Sinds 2007 nemen we als Jacobikerk hier ook aan deel. Vorig jaar bezochten ruim 500 mensen de kerk op tien zondagen tussen 12.00 en 16.00 uur. Om dat weer voor elkaar te krijgen zijn er altijd gidsen welkom.

Belangrijkste vereiste is dat u enthousiast bent. Vertelt u graag over de kerk? Of ontmoet u graag mensen? Uitstekend! Expert op het gebied van de Jacobikerk hoeft u niet te zijn, dat wordt u vanzelf.

Voor meer informatie kunt u contact met verhuur@jacobikerk.nl. Zie ook www.kerkenkijken.nl.