Afscheidsconcert Kees Geluk in de Jacobikerk op 28 april

Laat alles zien

Afscheidsconcert Kees Geluk in de Jacobikerk op 28 april

Afscheidsconcert Kees Geluk in de Jacobikerk

Organist Kees Geluk vertrekt komende zomer namens de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) voor vier jaar naar Costa Rica. In dat kader geeft hij op zaterdagmiddag 28 april een afscheidsconcert in de Jacobikerk. In deze kerk heeft Kees de afgelopen jaren regelmatig diensten gespeeld als vervanger van Gerrit Christiaan de Gier. Ook gaf hij er verschillende concerten.

Kees Geluk studeerde in 2002 af aan het conservatorium in Tilburg als leerling van Bram Beekman. In 2011 behaalde hij in Utrecht zijn masterdiploma theologie. Hij was de afgelopen jaren werkzaam in de ict-sector. In Costa Rica gaat hij aan de slag als docent theologie.

Tijdens zijn voorlopig laatste concert in de Jacobikerk speelt Kees onder meer de heftige Litanies van Jehan Alain, een dromerig stuk van Joseph Jongen en een triosonate van Johann Sebastian Bach. Met het luchtige Rondo alla latina van Hans-André Stamm komen de aanwezigen al even in Latijns-Amerikaanse sferen.

Kamerkoor De Bilt verleent medewerking aan het concert. Het koor zingt werken van hedendaagse componisten als John Rutter, Daniel E. Gawthrop, Z. Randall Stroope en Morten Lauridsen. Deze liederen gaan vooral over de liefde. Ook muziek van oudere componisten zoals Thomas Tallis en John Stainer staat op het programma. Van laatstgenoemde klinkt het feestelijke Magnificat voor koor en orgel. Het programma sluit af met een feestelijke orgelbewerking over Psalm 150 van Toon Hagen.

Het concert begint om 13.30 uur. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten.